Om websidene
Ønsker du å bidra på websidene, eller kanskje benytte deg av de til å støtte aktivitet du er med på her på bedehuset? Her finner du informasjon som viser deg noen måter å gå fram på.
Har du en brukerkonto? I så fall kan du logge inn på toppen av siden med epost-adresse og passord, og du vil bli sendt til din personlige hovedside. Mangler du brukerkonto? Trykk på "Er du ikke registrert som bruker?" på toppen av siden, og du kan registrere en egen brukerkonto – enkelt og helt uforpliktende.
Dersom du har behov for support, ønsker hjelp med en funksjon, rapportere en feil, eller kanskje har forslag til en ny/endret funksjon, er det mulig å logge inn og gå til gruppen Websiden – skriv et innlegg i diskusjonen, og du vil nok få svar i løpet av kort tid.
Grupper i nettsamfunnet
Via gruppene kan mindre enheter i arbeidet få sitt eget område for kommunikasjon og samarbeid via nettsiden. Når du er innlogget, finner du gruppene dine i kolonnen helt til venstre. Øverst finner du også en knapp der du kan gå til gruppeoversikten og finnne nye grupper å bli medlem av.
Nedenfor gruppelisten finner du dessuten en knapp for å opprette en ny gruppe. Ved å angi navn og beskrivelse, er du enkelt blitt eier av et slikt samarbeidsområde, med mulighet for å administrere en egen kalender, dele filer, samtale i gruppediskusjonen og sende meldinger til medlemmenes e-postadresser (helt uten at du trenger å vite det enkelte medlems epost-adresse).
NB! Du trenger ikke være administrator på nettstedet for å være administrator av en gruppe!
Som administrator for nettsiden
For å bli administrator, er det nødvendig at en eksisterende administrator (redaksjonsmedlem) oppgraderer brukerkontoen din til en administratorkonto.
Det finnes tre ulike nivåer av administratorer (se info i stolpen til høyre). Dersom du ønsker å bidra med redaksjonelt stoff, eller ha ansvar for deler av nettstedets innhold på en annen måte, er det derfor alltid mulig å finne en brukertype som er egnet for deg. Som regel vil alle nye administratorer bli plassert på nivå 1 (begrenset) aller først, slik at man får mulighet til å lære seg å bruke kontrollpanelet i trygge omgivelser.
Når du er blitt administrator, vil du oppdage en ny knapp øverst på siden når du er innlogget; "Administrer nettsted". Klikk her, og du vil få åpnet kontrollpanelet – stedet hvor administrasjon av innholdet på nettstedet foregår.
Ulike typer administratorer
1. Begrenset administratortilgang
Det finnes flere nivåer av administratorer, men dette er det mest grunnleggende. Dersom du er på dette nivået, kan du få opprette og redigere sider som han selv har lagd, men ikke redigere noe annet. Samtidig kan ikke sidene du lager publiseres direkte heller, men må sende dem til redaksjonen for godkjenning før de kan sees av offentligheten, slik at du trenger ikke være redd for å gjøre noe feil. På dette nivået er det også mulig å laste opp filer til sider som kan redigeres av alle, f.eks. lydklipp fra møteopptak.
2. Administrator
Som en generell administrator, kan du selv publisere dine egne sider og hendelser i kalenderen. Du kan imidlertid ikke redigere andre sine sider, utenom eventuelt å laste opp bilder til de fotoalbumene deres. Administratorer kan også moderere kommentarer og andre brukerbidrag, og administrere påmeldinger til arrangementer som vedkommende enten har opprettet selv, eller blitt gitt eksplisitt tilgang til av en annen administrator.
3. Redaksjon
Dette er det høyeste nivået av brukere, og kan kontrollere alt av funksjoner som finnes i kontrollpanelet. Redaksjonsbrukere kan redigere, godkjenne og slette alt av innhold uavhengig av hvem som har opprettet dette. I tillegg kan de legge til og redigere tilgangsnivå for andre brukere. Redaksjonsbrukere har dessuten tilgang til administrasjon av eventuell fakturering som skjer via nettstedet, samt loggfiler som viser detaljert aktivitet.